VEJBYPORTALEN
Turistportal for Vejby og omegn

ADRESSER:

Gilleleje Museum
Vesterbrogade 56, 3250 Gilleleje

Helsinge Lokalhistoriske Arkiv
Skolegade 43 C, 3200 Helsinge

Vejby Minibibliotek
Vejby Skole,
Femgårdsvej 6 blok A, Vejby By


TOP  *  SOMMERLANDET  *  Forside

Arkiv - Bibliotek - Museum
dyk ned i fortiden - vid mere om nutiden

Arkiv
Helsinge Lokalhistoriske Arkiv
Lokalhistorisk Arkiv for Helsinge Kommune, herunder Vejby og omegn. Arkivet opbevarer dokumenter, protokoller, breve, billeder, kort, tegninger, malerier, plakater, film, video, lydoptagelser, elektroniske data med mere. Arkivalierne vedrører områdets private virksomheder, foreninger, personer, menighedsråd samt sognekommunerne før 1970.
- Arkivet har en del af Holbo Herreds kirkebøger og folketællinger i kopi, samt en lokal- og kulturhistorisk samling af bøger, tidsskrifter og aviser. Der er yderligere adgang til lokale og landsdækkende databaser med sted- og personalhistoriske informationer.
- Alle er velkomne. Lokalhistorikere, ejendomshistorikere, slægtsforskere, skoleelever eller bare almindeligt interesserede.
- På læsesalen kan arkivets gæster benytte bøger, tidsskrifter, original- og kopiarkivalier. Der er ligeledes mulighed for at benytte mikrofilm- og mikrofichelæser samt publikumscomputer til studie af arkivets samlinger.
Bibliotek
Vejby Minibibliotek
Vejby Minibibliotek er en filial af Helsinge Kommunes Bibliotek, Kulturhuset, Skolegade 43, 3200 Helsinge
- Vejby Minibibliotek har en mindre bogsamling stående, samt en publikumscomputer.
- Spørg din bibliotekar, hvis der er en bestemt bog, du gerne vil låne, men som Vejby Minibibliotek ikke har, så bestiller bibliotekaren den hjem til dig fra andet bibliotek.
- Spørg din bibliotekar, hvis du vil vide, hvad der er skrevet om et bestemt emne. Så finder bibliotekaren titler frem på computeren og skaffer litteraturen til dig til afhentning på Minibiblioteket.
Bibliotek
www.bibliotek.dk
Gå på biblioteket hjemmefra!
- Med bibliotek.dk kan du gå på opdagelse blandt alle danske bibliotekers bøger, cd'er, artikler, cd-rom'er, videoer, anmeldelser, lydbøger og forskningsrapporter. På bibliotek.dk kan du få oplysninger om de flere millioner titler, der findes på Danmarks folkebiblioteker og forskningsbiblioteker. Du kan søge på emner, ord, titler, forfattere, medier og udgivelsesår.
- Du kan bestille det du ønsker direkte på bibliotek.dk, og biblioteket giver dig besked, når det, du har bestilt, er klar til afhentning på Vejby Minibibliotek.
- Det er nemt at bestille en bog hjem på bibliotek.dk. Klik ind på
www.bibliotek.dk og se hvordan.
Museum
Gilleleje Museum
Kulturhistorisk Museum for Holbo Herred, herunder Vejby og omegn

TOP  *  SOMMERLANDET  *  Forside


Udgiver: Edition Brander
Copyright © 2001-2004 by Inge Kristiane Brander
Koncept og realisering: Edition Brander - CVR-IdNr DK57270853
Alle rettigheder forbeholdes
info@vejbyportalen.dk